Supportersclub David en Mathieu van der Poel

 


 

Welkom op de website van de supportersclub van David & Mathieu Van Der Poel.


 

Mathieu heeft zijn Europese titel met succes verdedigd. In Rosmalen was Mathieu, die al in de tweede ronde korte metten maakte met de tegenstand, sterker dan de Belgen Wout van Aert en Laurens Sweeck.Van Aert start razendsnel
De start van dit Europees kampioenschap was een beetje dubieus. Lars van der Haar leek een valse start te veroorzaken, maar uiteindelijk bleek er weinig aan de hand. Topfavoriet Mathieu liet zich een beetje verrassen door het vroege manoeuvre van Van der Haar en kwam in zevende positie terecht, iets wat hij niet gewend is. Vooraan schudde concurrent Wout van Aert intussen aan de boom.

 

Van Aert zag dat zijn landgenoot en voormalige ploeggenoot Tim Merlier achter hem het gat liet vallen. Van Aert reed in één keer vijf seconden bij elkaar, maar dat wilde Van der Haar niet laten gebeuren. Hij nam Mathieu, die intussen was opgerukt naar de derde plaats, op sleeptouw, maar uiteindelijk was het toch de uittredende Europese kampioen zelf die het kloofje op de wereldkampioen dichtte.

Koers na 2 ronden beslist
Mathieu wachtte tot het einde van de tweede ronde om zelf naar de leiding te snellen. In twee scherpe bochten zette hij Van Aert onder druk, om vervolgens op het rechte stuk richting aankomst zijn echte versnelling in te zetten. Wereldkampioen Van Aert had daar geen antwoord op en moest Mathieu laten gaan. Al snel had Mathieu een verschil van vijf seconden bij elkaar gereden.
Naar goede gewoonte diepte Mathieu dat kloofje ronde na ronde uit. Elke ronde deed hij er vijf seconden bij. Halfweg was zijn voorsprong opgelopen tot meer dan twintig seconden, in het laatste kwart 35 seconden. Mathieu had alle tijd om zijn zege te vieren en het Nederlandse thuispubliek te groeten. Een mooi EK met een zeer mooie winnaar. David die nog even met de grond in aanraking kwam behaalde een 13 de 

 


 


Webshop

Natuurlijk kun je via de webshop van deze site ook de kledij die bij een supporter van David en Mathieu hoort bestellen zodat je er echt herkenbaar bijloopt. Webshop link.

Wedstrijdinfo

Op de pagina Wedstrijdinfo vind je alle verslagen, wedstrijdkalender, uitslagen en activiteiten die de supportersclub onderneemt m.b.t. wedstrijden

Foto Pagina

In deze map vind je de allermooiste en belangrijkste foto's van David en Mathieu. Heb jij een mooie foto die je wil delen, mail de webmaster.

  

Het laatste nieuws