Supportersclub David en Mathieu van der Poel

 


Supporterslokaal regio Oudenaarde (Zwalm)

Sinds mei heeft de supportersclub van David & Mathieu Van Der Poel een samenwerkingsverband met café De Vliegende Hollander (www.cafedevliegendehollander.be). Dit café, uitgebaat door Walter Van Wijk, bevindt zich in het dorp Zwalm, vlakbij gelegen aan Oudenaarde. In dit supporterslokaal kan je terecht om onze mannen aan te moedigen tijdens hun talloze wedstrijden die ze rijden. Er is hier eveneens de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen van kledij.

We danken Walter voor zijn engagement tegenover David & Mathieu Van Der Poel.

Ethias Cross Kruibeke 

Kruibeke was afgelopen seizoen het decor voor de Belgische titels van Toon Aerts , waardoor de Poldercross ontbrak op de kalender. Dit jaar is de veldrit terug en worden opvolger gezocht voor Mathieu van der Poel, die twee jaar geleden de winst pakte. Mathieu is er ditmaal immers niet bij en ook zijn directe concurrent Wout van Aart ontbreekt. Mooie kans voor David om zich te onderscheiden van de rest, ware het niet dat Eli Iserbyt daar anders over dacht er er overtuigend met de winst van door ging. David behaalde een 16 de plaats.


Superprestige Gieten

Eli Iserbyt heeft in Gieten de eerste manche van de Superprestige gewonnen. Hij reed weg van Quinten Hermans in de slotronde. Het is zijn vierde zege van het seizoen, zijn eerste triomf in de Superprestige. Toon Aerts werd gedwarsboomd door materiaalpech.Gianni Vermeersch was de snelste starter in Gieten, maar kreeg al in de eerste ronde af te rekenen met een lekke band. Een groepje met onder meer Quinten Hermans en Eli Iserbyt nam het commando over en al vroeg in de wedstrijd kozen die twee ook samen het hazenpad.

In de achtervolging op de twee leiders kwam de dieselmotor van Toon Aerts pas halfweg koers volledig op toerental. Na een straffe inhaalrace kwam de Belgische kampioen in de finale zowaar nog aansluiten bij Iserbyt en zijn ploegmaat Hermans 

De twee renners van Telenet-Baloise hadden Iserbyt zo in de tang, maar dan werd Aerts genekt door een haperende ketting. Iserbyt sprong als een kat op het wiel van Hermans en plaatste vervolgens een vernietigende versnelling in de slotronde. Na twee Wereldbeker-zeges wint Iserbyt nu ook de opener in de Superprestige, zijn eerste overwinning in dit regelmatigheidscriterium. David was niet in goede doen en diende de cross vroegtijdig te staken. 


 


  

 


 


Webshop

Natuurlijk kun je via de webshop van deze site ook de kledij die bij een supporter van David en Mathieu hoort bestellen zodat je er echt herkenbaar bijloopt. Webshop link.

Wedstrijdinfo

Op de pagina Wedstrijdinfo vind je alle verslagen, wedstrijdkalender, uitslagen en activiteiten die de supportersclub onderneemt m.b.t. wedstrijden

Foto Pagina

In deze map vind je de allermooiste en belangrijkste foto's van David en Mathieu. Heb jij een mooie foto die je wil delen, mail de webmaster.

  

Het laatste nieuws